Fotografie en filmen op NS stations

Voor het verlenen van toestemming voor foto- en filmopnamen rekent NS een standaard handelingsfee van €150,- excl. BTW. Ook worden er in de meeste gevallen locatie tarieven gerekend, de tarievenlijst vind je aan de rechterzijde. Aan de hand van onderstaand aanvraagformulier kan een offerte worden opgesteld.

NS stelt om veiligheidsredenen begeleiding ter plaatse verplicht bij alle opnamen op het perron én bij alle opnamen waarbij meer dan vijf personen aanwezig zijn. De begeleiding en financiële afwikkeling hiervan wordt door een derde partij verzorgd.

Aan de rechterzijde tref je de voorwaarden en veiligheidsvoorschriften die gelden voor fotograferen en filmen bij NS.

Voor het in behandeling nemen van foto- en filmaanvragen hanteert NS een doorlooptijd van 5 werkdagen.

Dagelijks passeren 2.500.000 consumenten de NS Stations. De gemiddelde wachttijd van reizigers is zeven minuten. De grootste groep NS klanten (40%) valt in de leeftijdsgroep 18 t/m 35 jaar. Deze klanten staan open voor unieke ervaringen en het ontvangen van nieuwe informatie. Zij identificeren zich met een commerciële, moderne en internationale uitstraling. Consumenten met een druk bestaan en de behoefte om in korte tijd informatie te vergaren.