Fotografie en filmen

Wilt u filmen of fotograferen op een station? Dat kan! Aan de rechterzijde treft u hiervoor een aanvraagformulier en de Algemene Voorwaarden en Tarieven Foto en Film activiteiten op stations die gelden voor het maken van foto-, film en geluidsopnamen op stations.

Voor het verlenen van toestemming hiervoor rekent NS Stations een standaard handling fee van €150,- excl. BTW. Ook worden er in de meeste gevallen locatietarieven gerekend. Aan de hand van onderstaand aanvraagformulier kan een aanvraag worden ingediend.

NS Stations stelt om veiligheidsredenen begeleiding ter plaatse verplicht bij alle opnamen op het perron én bij alle opnamen waarbij meer dan vijf personen aanwezig zijn. De begeleiding en financiële afwikkeling hiervan wordt door een derde partij verzorgd.

Voor het in behandeling nemen van foto- en filmaanvragen hanteert NS Stations in de regel een doorlooptijd van 5 werkdagen. Daarvoor is een compleet ingevuld aanvraagformulier nodig. In sommige gevallen (bijvoorbeeld bij grotere producties) zal er een langere doorlooptijd gelden.